Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ο ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ


Η φετινή πορεία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα δεν είναι σε καμία περίπτωση όπως την περίμεναν όλοι οι ΓΑΥΡΟΙ. Ναι μεν ο Θρύλος είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, όμως δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις του, ειδικά τον τελευταίο καιρό. Η ομάδα με το καλύτερο, πιο «γεμάτο» και ποιοτικότερο ρόστερ θα έπρεπε να είναι τόσο μπροστά στη βαθμολογία, ώστε οι αντίπαλοί της να τη βλέπουν με τα κιάλια και να μη δίνει δικαιώματα στους αντιπάλους της, να τρέφουν ελπίδες πως θα μείνουν στο… παιχνίδι του τίτλου έως το φινάλε.

Διότι με τις εμφανίσεις στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στο Champions League, οι πρωταθλητές κακόμαθαν τους οπαδούς τους, δείχνοντας τι μπορούν να πετύχουν στους αγωνιστικούς χώρους. Είτε αρέσει σε ορισμένους είτε όχι, η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα είναι με διαφορά η καλύτερη και τη φετινή σεζόν. Κάτι που θα επιβεβαιωθεί με τον τίτλο του πρωταθλητή.

Το φετινό πρωτάθλημα είναι το 26ο από καταβολής Α’ Εθνικής που διεξάγεται με δεκαέξι ομάδες. Ο «ΓΑΥΡΟΣ» έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν, ψάχνοντας τη συμπεριφορά του Θρύλου στα πρώτα 16 ματς της σεζόν και τι ακολούθησε στη συνέχεια κάθε περιόδου. Κι όπως έχει αποδειχθεί, η κατάκτηση του τίτλου ανεξαρτήτως βαθμολογικής συγκομιδής εξαρτάται αποκλειστικά από τον Ολυμπιακό.

Οι φετινές απώλειες δεν είναι σε καμία περίπτωση απαγορευτικές για να βρεθεί και πάλι η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα στην κορυφή. Κάτι που αποδεικνύεται και από τον παρακάτω πίνακα που δείχνει τη συμπεριφορά των «ερυθρόλευκων» στα 16 ματς των σεζόν με ισάριθμες ομάδες, αλλά και τι ακολούθησε από εκεί και πέρα. Ιδια επίδοση είχε ο Ολυμπιακός και το 2004-05, αλλά δεν τον εμπόδισε να πάρει τον τίτλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου